31+3

Vanavond een prik in m’n bil gehad van de verloskundige. Ik was even vergeten dat ik vanavond de anti-D zou krijgen dus ik schrok even toen ze zei dat ze me zou gaan prikken, mietje dat ik ben. Maar zolang ik niets zie vind ik het allemaal best. Verder was alles weer prima in orde. Bloeddruk goed, buik groeit goed, gewicht is prima en baby Okkie lag met z’n hoofd naar beneden. Dat zegt niks want eergisteren lag ie nog tegen mijn ribben aan te hikken en zo voel ik ‘m de hele dag ergens anders, hij draait nog alle kanten op.

Over 2 weken komt m’n verloskundige op huisbezoek en gaan we de bevalling in grote lijnen doornemen. Mijn opdracht is om in tussentijd een bevallingsplan op te stellen waarin ik schrijf wat ik wel en niet wil tijdens de bevalling. Best lastig, want ik weet natuurlijk niet wat ik wil op het moment dat het voelt alsof er een piano op mijn doos kapot geslagen wordt. (Heb ik van horen zeggen hoor.) Maar goed, ik weet bijvoorbeeld wel dat ik zeker open sta voor pijnbestrijding, maar geen ruggenprik, lijkt me eng. Ik wil alleen vriendlief er bij hebben en ik wil niets horen of zien in de trant van bloedverlies of een knip of wat dan ook. Zoals ik al zei, zolang ik niks zie vind ik het best. Maar verder moet ik er dus nog even goed over nadenken en eventueel wat voorbeelden opzoeken. Tips iemand? Dan hoor ik ze ook weer graag!

4 thoughts on “31+3

  1. Wat gaat het snel meid, Jezus! Bevaltips heb ik niet echt. Ik heb een keizersnede gehad en geen wee gevoeld. Je moet het vooral maar een beetje op je af laten komen denk ik. Je kunt er toch vrij weinig aan veranderen. For what it’s worth, die ruggeprik viel mij oh zo mee.

    • Bizar he! Weet ook echt niet waar de afgelopen maanden zijn gebleven :/ Jij had een vreselijk bevalling geloof ik he? Ik denk inderdaad dat ‘het op me af laten komen’ het allerbeste advies is, ik weet toch niet hoe t zal gaan. Fijn dat je ‘m mee vond vallen! Lijkt me echt heel naar, maar goed, stel dat het nodig is, dan is dat maar zo.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>