Dreumestag.

Ik zag ‘De dreumestag’ voorbij komen en aangezien Aiden al bijna een dreumes is, vond ik dat ik de tag ook wel alvast kon gaan invullen. Komt ‘ie!

Wat is zijn leeftijd?
Aiden is nu 10 maanden en 23 dagen. 3 januari wordt hij 1 jaar!

Wat is zijn favoriete eten?
Gelukkig is ‘ie dol op eten en lust ‘ie heel erg veel. Mijn eigen kookkunsten vindt ie niet altijd geweldig, maar hij wil wel altijd alles wat wij eten ook even proeven. Over het algemeen krijgt Aiden nog potjes, gewoon omdat hij die heel erg lekker vindt en omdat ik pas een keer om 19:00 klaar ben met koken en hij dan alweer bijna naar bed moet.
Het liefst eet Aiden een fruit prakje van banaan en aardbei. Maar ook, bruine bonen, een gekookt ei, gebakken zalm, krentenbollen, broodjes pindakaas, Griekse yoghurt en potjes met wortel of vis. Hij lust ook wel graag een Nijntje baby koekje en een knakworstje gaat er ook wel in. Al met al eet ‘ie als een kleine bootwerker en zo ziet hij er ook wel uit!

Het meest favoriete tussendoortje?
Toch wel z’n fruithapjes en z’n Nijntje koekjes.

Wat is zijn favoriete drinken?
Nog steeds z’n flesje melk. Iets anders wil Aiden eigenlijk nog niet drinken uit een flesje. Als ik wat sap geef met een lepeltje vindt ie dat wel heel erg lekker, maar ik voel me een beetje een gekke Henkie om ‘m drinken te voeren met een lepeltje.

Favoriete televisieprogramma?
Masterchef Australie! Haha! Ik zet dat vaak op als ik thuis kom uit mijn werk en daar kijkt ‘ie dan ook wel naar. Verder zet ik weinig de tv aan voor ‘m. Papa doet dat wel iets vaker en dan zijn het meestal de kinderprogramma’s op Veronica.

Favoriete boek?
Nijntje in de dierentuin! “Zeg Nijn, zei vader op een dag, ik heb een goed idee. Ik ga eens naar de dierentuin, wil jij soms met mij mee?” We kennen ‘m uit ons hoofd. Elke ochtend na z’n papfles lees ik ‘m dat boekje voor en hij weet ook al dat het gaat gebeuren. Verder is Aiden dol op boekjes, ook Dikkie Dik en Woezel en Pip boekjes vindt ie heel leuk!

Favoriete speelgoed?
Rolly de Rups van Vtech. Een rups die liedjes zingt, met knopjes en lichtjes. En ook z’n bal. Of onze schoenveters en de staarten van de katten.

Favoriete kleur?
Ehh. Weet ik het. Kind is nog niet eens een jaar. ;)

Wat maakt hem verdrietig?
Iets afpakken waar hij mee wil spelen maar niet mag. Gillen en janken en verdrietig kijken. Maar ja, het niet altijd feest natuurlijk. En z’n jas aan doen. Op de een of andere manier haat hij dat.

Hoe noemt hij papa en mama?
Nou, hij zegt dus “mamamamamamamamamam” maar dat zegt ie tegen alles. En hij zegt soms ook dada. Ik ga er maar van uit dat wij dat zijn.

Wat is zijn favoriete knuffel?
Dikkie Dik en Woezel en Pip. Hij pakt ze echt vast en begraaft zijn gezicht er in.

Een favoriete activiteit?
Eten, wandelen door het park en naar de kinderboerderij gaan en de eendjes voeren.

Wanneer slaapt hij?
Hahahaha! Nee maarre, slapen kan ie niet zo goed. Hij wordt nog steeds heel veel wakker ‘s nachts, helaas. Overdag slaapt ie nog 2 keer, 1 tot 1.5 uur ongeveer.

Wat maakt hem druk?
Muziek en als wij druk met ‘m gaan spelen en ‘m kietelen enzo, daar wordt ie vrij hysterisch van.

Wat maakt hem geweldig?
Dat ‘ie zo enorm vrolijk en blij is, als hij lacht straalt ‘ie helemaal en dat maakt alles weer goed. Hij is zo gezellig en
over het algemeen zo relaxed en lief. Ik hou zo veel van ‘m dat ik er soms even van moet janken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>