Misschien moet je ‘m even wiegen.

Baby’s huilen. Dat weet iedereen. Sommige baby’s huilen af en toe, sommige baby’s huilen de halve dag en je hebt ook nog huilbaby’s en dan alles weer daar tussenin. Soms zijn baby’s te troosten door ze op te pakken en te knuffelen, een speentje te geven of bijvoorbeeld met ze te wiegen. De ene 5 minuten werkt iets wel en de andere 5 minuten werkt het niet meer. Tsja, zo gaat dat. Bij Aiden werkt het ene de ene dag heel goed maar de volgende dag weer totaal niet, ik weet het gewoon nooit dus ik probeer maar wat uit. Af en toe heb ik een moment dat ik ‘m aan de ooievaar terug wil geven en haalt ie het slechtste in me naar boven, maar vaak doe ik dansjes met ‘m of ga ik tegen ‘m zingen of ik probeer iets van bovenstaande uit. Allemaal prima. Maar wat ik echt ECHT echt verschrikkelijk vind is mensen die zich er mee gaan bemoeien!!! Oh mijn god. “Heb je al geprobeerd om met ‘m rond te lopen?” “Misschien moet je ‘m even wiegen” “Shusshh geluidjes maken in z’n oor werkt altijd wel”
Ja misschien moet jij even je mond houden en met je eigen kippen bemoeien. Je denkt toch zeker niet dat ik nog niet alles geprobeerd heb om mijn jankende baby stil te krijgen he? Ik ben verdorie de hele dag bezig met een riedeltje afwerken van oppakken, neerleggen, wiegen, zingen, dansen, laten janken, in bed stoppen, uit bed halen, luiertje checken, knuffeltjes geven, speentjes terug duwen en dat dan allemaal 36 keer opnieuw. Dus nee dank u, ik hoef geen advies over hoe ik mijn baby het beste kan troosten, move along please.

9 thoughts on “Misschien moet je ‘m even wiegen.

 1. Oooooh herkenbaar!
  En ja inderdaad; je weet zelf ook wel 300 dingen die je kunt proberen maar die heb je ook alle 300 al 36x geprobeerd! Duh!

  Ben bang dat je altijd houdt dat er mensen zijn die iets ‘vinden’…

 2. Via zo op je blog gekomen.
  Zo herkenbaar. Ik zei op een gegeven moment tegen m’n vriend: de volgende die tegen me zegt dat het niet erg is als baby’s even huilen die timmer ik op z’n b** ( gezicht). Goedbedoelde adviezen, bah!

  • Leuk! :D
   Hahah ja echt he, vreselijk vervelend! EN iedereen denkt dat je ‘t nog nooit gehoord hebt.. Probeer inderdaad maar eens aardig te blijven na de 136ste keer ;)

 3. Oww zo herkenbaar en zoooo irritant. Ons meisje is nogal groot in de zin dat ze 11 maanden is en maat 86 heeft.. Opmerkingen zoals “ow loopt ze nog niet?” Of “drinkt ze nog uit een tuitbeker?” Vliegen mij hier ook regelmatig om de oren… Tegenwoordig is het kin omhoog en doorgaan.. Er zullen ALTIJD mensen zijn die commentaar hebben… Lekker je ding doen en je niet onzeker laten maken door anderen! Jij bent z’n mama en jij weet wat hij nodig heeft (ook al voelt het soms alsof je de handleiding kwijt bent)

  Xxx Jen

  • Alsof elk kind ook hetzelfde is he.. Vreselijk irritant! Er zit inderdaad niks anders op dan kin omhoog en doorgaan, wat je zegt! Ik probeer me er niks van aan te trekken, maar het werkt wel echt op m’n zenuwen, pfff! Lief van jou! xx

 4. Ooh herkenbaar!

  Maar ook bij een erg wakker meisje overdag als iemand de vraag stelt, zou je haar nu niet op bed leggen?? Ehm nee, want dan is het binnen een paar min huilen.. oh echt? Ja echt!

  • Hahah ja inderdaad ook herkenbaar wat jij zegt! De bemoeienis van mensen.. Denk dat ze zelf niets beters te doen hebben ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>